Az elvileg független Index tulajdonosa bekerült Mészáros Lőrinc bankjának felügyelőbizottságába

Megosztás

Ha valakinek eddig kétségei lettek volna a lap arculatváltását illetően, hogy ki is mozgatja a háttérből a szálakat. Nem, nem Mészáros Lőrinc, kicsit keressük még feljebb.

2022. április 4-étől 2025. december 31-ig tartó időszakra Nagy Andort, Hornung Ágnes Annát, Bánkuti Erzsébet Beátát, Járai Zsigmondot, Valkó Mihályt és Vaszily Miklóst az MKB Bank felügyelőbizottsági tagjává választották – idézi a Portfolio a bank keddi közleményét. A részletekről a 444 számolt be. Az utolsóként említett Vaszily Miklós sok minden volt már az utóbbi 12 évben, médiakarrierje során egyre többször működik együtt Mészáros Lőrinccel:

  • Többek között ő vezényelte az addig független Origó bedarálását,
  • aztán volt az MTVA és a Mészáros-féle Echo TV vezérigazgatója is,
  • jelenleg pedig az Orbán mellett kampányoló TV2 elnöke,
  • de közreműködött abban is, hogy Mészáros pénzéből elindulhasson a Pesti TV,
  • valamint társtulajdonosként az Indexet is ő tett hivatalosan is a NER lapjává.

Direkt36 nemrég mutatott be egy hangfelvételt arról, ahogy az Index jelenlegi főszerkesztője azt taglalja, hogyan kaptak pénzt Mészáros Lőrinctől, ezért pedig nem mászhatnak bele Mészáros Lőrincbe és Várkonyi Andreába.

A Mészáros Lőrinc érdekkörébe tartozó MKB Bank a felcsúti milliárdos köré szerveződő bankholding fontos tagja lehet. Egyébként ez a bank adott 4,1 milliárd forint hitelt a francia szélsőjobb elnökjelöltjének, Marine Le Pennek a kampányára. Ezeket a dolgokat (is) már jó ideje tudni lehetett, így lett mégis újra kétharmada a Fidesznek. Ezek szerint nekünk így jó.

Kapcsolódó cikkek